Duitse Herders van Ingjo

www.ingjo.nl

 

Waarom een  Duitse Herder van Ingjo

DNA

Wij zijn eerlijke fokkers en laten  het DNA al jaren vastleggen, ook toen het  nog niet verplicht was.  Maar de vreemdste dingen kunnen gebeuren,  een Duitse herder die op een Duitse herder lijkt en kijkt als een rottweiler, blijkt 50 % rottweiler in zijn DNA te hebben en wordt toch doorverkocht als rasechte Duitse Herder.   Een pup wordt verkocht uit een top-lijn in de showwereld , na het testen bij de nieuwe eigenaar blijken de ouders heel andere bloedlijnen te hebben dan volgens de stamboom. Hoe kan dit ? Misschien een kleine nestje geboren uit een unieke combinatie en dezelfde fokker heeft op datzelfde moment misschien ook  een ander nestje  van een combinatie die niet zoveel titels en de benodigde werkproeven heeft behaald  maar welke teef wel een groot nest gegeven heeft?  De juiste nest aangifte kan financieel grote gevolgen hebben voor een " fokker".  

Gewoon als huishond heeft U hier misschien helemaal geen problemen mee en ziet U misschien het nut er zelfs niet van in of er wel een stamboom bij moet of niet,  maar bedenk, dat als U bij een  erkende fokker een hond kunt aanschaffen zonder een stamboom, dat de teef dus te veel nesten krijgt en dat de gezondheid  van de hond hier niet meer voorop staat!

Die hond wordt dus echt al een "fokteef" gebruikt en als je daar een pup koopt, houd je de broodfok in stand!

Wij zijn aangesloten bij 

  • de Rasvereniging van de Duitse Herder, de VDH

  • Lang Stokhaar en Oude Duitse Herder Vereniging  “ LSOHV”

    Wij  laten onze honden testen op Degeneratieve Myelopathie en Hypofysaire dwerggroei, twee  erfelijke aandoeningen welke door de meeste fokkers (nog) niet worden onderkend en wij fokken volgens de regels van de Raad van Beheer.

De gezondheid van onze honden zal altijd voorop staan, sommigen teefjes krijgen maar 2 nestjes en sommige 4 nestjes, dat ligt aan de conditie van het teefje , de  pups worden geboren in de woonkamer en worden gesocialiseerd met anderen honden, mensen, kinderen, kippen, paarden , auto en alle mogelijke geluiden. Onze pups worden verkocht met contract, we houden contact met de eigenaars en de hond mag niet doorverkocht/weg gegeven worden  of naar een asiel gebracht worden, dit wordt mondeling doorgesproken en schriftelijk in het contract vastgelegd, welke door beide partijen ondertekend wordt.

EEN HOND IS VOOR HET  LEVEN EN NIET VOOR EVEN !